Συνήθεις χρόνοι επούλωσης

Λοβοί : έως 2 μήνες

Χόνδρο στο αυτί (helix) : έως 12 μήνες

Φρύδια : έως 3 μήνες

Navel : έως 12 μήνες

Θηλές (γυναίκες) : έως 6 μήνες

Θηλές (άντρες) : έως 4 μήνες

Μύτη : έως 6 μήνες

Χείλη : έως 2 μήνες

Septum : έως 2 μήνες

Γλώσσα : μέχρι 6 μήνες

 

 

*Μιλήστε με έναν Επαγγελματία Βody Piercer

 

 

Τα “ελεύθερα” τρυπήματα μπορούν να γίνουν γρήγορα δεν υπάρχουν εγγυήσεις όμως ότι δεν θα έχετε προβλήματα μετά, αλλά ένας επαγγελματίας Body Piercer είναι εκπαιδευμένος να ακολουθήσει όλες τις συνήθεις προφυλάξεις ασφαλείας και να σας βοηθήσει να επιλέξετε το καλύτερο κόσμημα για τη νέα σας εμφάνιση.

Η διαδικασία ενός επαγγελματία μπορεί να σας κοστίσει λίγο περισσότερο, αλλά οι τιμές συνήθως δεν είναι απαγορευτικές. Μιλήστε με έναν επαγγελματία Body Piercer προτού αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστόλι διάτρησης.

Γιατί Τιτάνιο ?

Τα κοσμήματα σώματος τιτανίου κατασκευάζονται συχνά είτε σε εμπορικά καθαρό βαθμό 1 έως 5 είτε σε κράμα Ti6AL4V ELI βαθμού 23. Η μόνη ποιότητα που συνιστάται για χρήση από τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Piercers είναι το Titanium, το οποίο έχει πιστοποιηθεί ότι πληροί τα πρότυπα ASTM ή ISO για εφαρμογές χειρουργικών εμφυτευμάτων. “Αναζητήστε πιστοποιημένο τιτάνιο με εμφυτεύματα (Ti6Al4V ELI) που είναι συμβατό με ASTM F136 [3] ή συμμορφώνεται με το πρότυπο ISO 5832-3 [4] ή εμπορικά καθαρό τιτάνιο που είναι συμβατό με ASTM F67 [5] Οι καθαρές και κραματοποιημένες ιδιότητες έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό τόσο για τρυπήματα όσο και για χειρουργικά εμφυτεύματα και έχουν αναφερθεί πολύ λίγες μακροχρόνιες αλλεργίες και άλλες επιπλοκές, παρόλο που με οποιοδήποτε υλικό θα μπορούσαν να προκύψουν μετά από παρατεταμένη επαφή με το ανθρώπινο σώμα. Το κράμα Ti6Al4V ELI περιέχει αλουμίνιο και βανάδιο. Όταν τέθηκε σε ισχύ η οδηγία της ΕΕ για το νικέλιο – τα κράματα υψηλής περιεκτικότητας σε νικέλιο περιορίστηκαν από τη χρήση σε πρωτογενή (νέα) τρυπήματα. Λόγω της ουσιαστικά περιεκτικότητας του σε νικέλιο, το τιτάνιο έχει γίνει ένα από τα προτιμώμενα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη διάτρηση κοσμημάτων στα σύνορα της ΕΕ. Τα κοσμήματα τιτανίου είναι ελαφριά (περίπου το 60% του βάρους του ανοξείδωτου χάλυβα έχουν τον ίδιο όγκο), είναι ανθεκτικά στη διάβρωση και είναι λιγότερο πιθανό να αντιδράσουν με σωματικά υγρά, δεν είναι μαγνητικά, μπορεί να ανοδιοποιηθεί για να δημιουργήσει ένα στρώμα χρωματισμένου οξειδίου επιφάνεια. Τα κοινά χρώματα είναι κίτρινα, μπλε, μοβ, πράσινα και ουράνιο τόξο. Το τιτάνιο μπορεί να αποστειρωθεί σε ένα αυτόκλειστο.

Ατσάλι

Οι αλλεργικές αντιδράσεις, όταν εμφανίζονται, σπάνια οφείλονται στον ανοξείδωτο χάλυβα, αλλά από άλλους παράγοντες (συνηθέστερα από μηχανικό ερεθισμό ή σκληρά προϊόντα καθαρισμού). Οι αλλεργικές αντιδράσεις περιλαμβάνουν συνήθως κνησμό, ερυθρότητα και οίδημα, με απόρριψη καθαρού υγρού που δεν είναι λέμφωμα. Το στοιχείο από ανοξείδωτο χάλυβα που προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις σε μερικούς ανθρώπους είναι το νικέλιο. Η λείανση του κοσμήματος σε έναν καθρέφτη όπως η λάμψη οδηγεί σε ένα προστατευτικό στρώμα οξειδίου του χρωμίου το οποίο μειώνει τη μετακίνηση του περιεχομένου νικελίου στον ιστό.

Ένα μειονέκτημα του χάλυβα είναι το βάρος του. Για μεγαλύτερα κομμάτια κοσμήματος αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, καθώς μπορεί να προκαλέσει ένταση στον ιστό του σώματος και επίσης ανεπιθύμητο τέντωμα ή σκίσιμο ενός τρυπώματος. Σε περιοχές με χαμηλή κυκλοφορία του αίματος, όπως ο λοβός του αυτιού, αυτό μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνο. Ωστόσο, με τα μικρότερα κοσμήματα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η τάση να γίνει πολύ κρύο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. λόγω αυτού, πολλοί αλλάζουν το κόσμημά τους σε άλλους από κέρατο, κόκαλο, ξύλο, πλαστικό και γυαλί κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τα κοσμήματα από χάλυβα μπορεί να αποστειρωθούν σε αυτόκλειστο.

Τα δύο πιο κοινά πρότυπα που ισχύουν για κοσμήματα σώματος από χάλυβα είναι τα ASTM F138 [1] και ISO 5832-1 [2] που περιγράφουν τις ιδιότητες του χάλυβα για τα χειρουργικά εμφυτεύματα.

Η μόνη ποιότητα που συνιστάται για χρήση από την Ένωση Επαγγελματικών Piercers είναι ο χάλυβας που έχει πιστοποιηθεί ότι πληροί τα πρότυπα ASTM ή ISO για εφαρμογές χειρουργικών εμφυτευμάτων. “Ο χειρουργικός χάλυβας είναι κατασκευασμένος από μια ποικιλία κραμάτων. Πολλές από αυτές χρησιμοποιούνται για κοσμήματα σώματος, αλλά μόνο μερικές συγκεκριμένες ποιότητες αποδεικνύονται βιοσυμβατές

Ασφαλείς τρόποι για να κάνετε Ear Streching

Τι είναι η μέτρηση αυτιών;

Είναι μοντέρνα τώρα να φοράτε τρυπημένα σκουλαρίκια που κατασκευάζονται από βύσματα ή με παχιά, διακοσμητικά στύλους και δαχτυλίδια. Ακόμα και αν τα αυτιά σας έχουν τρυπηθεί σε ένα κανονικό μέγεθος, μπορείτε να τεντώσετε τις τρύπες χρησιμοποιώντας μια σταδιακή διαδικασία που συνήθως αναφέρεται ως μέτρηση ή απλά μέτρηση. Οι επαγγελματίες piercers θα σας πουν ότι δεν είναι ο σωστός όρος, αλλά έχει γίνει η λέξη που οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν για να περιγράψουν τη διαδικασία stretching.

Θα χρειαστεί χρόνος για να μετρήσετε τις τρυπημένες περιοχές σας, αλλά αν το κάνετε προσεκτικά, θα είστε σε θέση να φορέσετε παχύτερα κοσμήματα σώματος και να κρατήσετε τα αυτιά σας υγιή.

Τι είναι το κανονικό αυτί;

Οι λοβοί των αυτιών των περισσότερων ανθρώπων αρχικά τρυπιούνται με βελόνα 20 ή 18 μετρητών. Τα κοινά μεγέθη μετρητών ονομάζονται σε άρτια αριθμούς έως και 00 και το πραγματικό μέγεθος αυξάνεται καθώς οι αριθμοί μειώνονται. Τα μεγαλύτερα περιγράμματα εκφράζονται ως κλάσματα.

Δεν είναι πιο εύκολο να ξεκινήσετε με μεγαλύτερες τρύπες;

Οι περισσότεροι τρυπητές αρνούνται να χτυπήσουν μεγάλες τρύπες, επειδή απομακρύνοντας εντελώς ένα τεράστιο πώμα από ιστό, καθίσταται δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να το διαχωρίσετε αργότερα. Το δέρμα είναι ελαστικό, αφήνοντάς το όσο το δυνατόν πιο ανέπαφο, αλλά αναγκάζοντας μια τρύπα να τεντωθεί, κάνει κάπως πιο εύκολο να επιστρέψετε την τρύπα σε μικρότερη διάμετρο αν αποφασίσετε να μετρήσετε. Εντούτοις, μπορεί να μην είστε ποτέ σε θέση να αποκαταστήσετε τους λοβούς σας στην εμφάνιση που είχαν πριν το τέντωμα Πώς πρέπει να μετρήσω τα τρυπήματα του αυτιού μου;

Η μέθοδος που θα περιγράψω είναι η τεχνική που χρησιμοποιούσα για να τεντώσω τα αυτιά μου. Μιλήστε με έναν επαγγελματία Body Piercer προτού να προσπαθήσετε να τεντώσετε τις τρύπες των δικών σας piercings.

Είναι σημαντικό να αλλάζετε βαθμίδα σταδιακά, επιτρέποντας άφθονο χρόνο επούλωσης μεταξύ μεγεθών. Εάν κινείστε πολύ γρήγορα, ενδέχεται να προκαλέσετε βλάβη στο δέρμα αρκετά ώστε να δημιουργήσετε ιστό ουλής. Οι ουλές θα κάνουν το λοβό σας να μοιάζει σαν να σπάει γύρω από την τρύπα και επίσης να κάνει πολύ δύσκολο να αλλάξει ο μετρητής,

πάνω ή κάτω.

 

 

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν χειρουργικοί δακτύλιοι ή βύσματα από ανοξείδωτο χάλυβα (SSS) κοσμήματος για να τεντώσουν τις τρύπες των αυτιών. Το SSS δεν είναι πορώδες υλικό, επομένως δεν απορροφά βακτήρια και βρωμιά που μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις και το βαρύτερο βάρος του βοηθά στη διαδικασία τεντώματος. Αποθηκεύστε τα διακοσμητικά πλαστικά και ξύλινα μανταλάκια έως ότου τα αυτιά σας θεραπευτούν τελείως. Όλοι είμαστε διαφορετικοί, οπότε ακούστε το σώμα σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μέτρησης αυτιών. Μην προχωρήσετε σε μεγαλύτερο μέγεθος μέχρι να αισθανθείτε άνετα για την αλλαγή και, πάλι, να μιλήσετε με επαγγελματία Body Piercer εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή θα θέλατε μεμονωμένη βοήθεια με τη διαδικασία. Συγκρίνετε το σκουλαρίκι σας σε ένα διάγραμμα μετρητών για να καθορίσετε το τρέχον μέτρο. Αγοράστε δαχτυλίδια στο επόμενο μεγαλύτερο μέγεθος. Για παράδειγμα, εάν το σημερινό σας εύρος είναι 20, αγοράστε δαχτυλίδια 18 gauge. Πλύνετε τα χέρια και τους λοβούς των αυτιών με αντιβακτηριδιακό σαπούνι. Μασάζ ένας από τους λοβούς του αυτιού σας. Τοποθετήστε το μεγαλύτερο δακτύλιο σε αυτόν τον λοβό. Ένα μικρό αντιβακτηριακό σαπούνι, όπως το Provon ή Dial, θα βοηθήσει τα δακτύλια να πάνε πιο ομαλά. Επαναλάβετε τα βήματα για το άλλο σας αυτί. Αναμείνετε κάποιο πόνο, καθώς τα αυτιά σας επουλώνονται και προσαρμόζονται στο νέο μέγεθος τρύπας. Όταν θεραπευτούν πλήρως, επαναλάβετε τη διαδικασία για να επιταχύνετε ένα ακόμα μέγεθος. Συνήθως περίμενετε περίπου δύο εβδομάδες μεταξύ των μεγεθών, αλλά πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι πρέπει να επιτρέπουν περισσότερο χρόνο μεταξύ των βημάτων. Ακούστε το σώμα σας. Σχετικά με τους Tapers Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικές συσκευές που ονομάζονται κωνικούς δακτυλίους ή κορδόνια εισαγωγής για την τάνυση τρυπών των αυτιών. Πρόκειται για στρογγυλά άξονες που κλιμακώνονται σταδιακά από μικρότερο σε μεγαλύτερο περιτύπωμα κατά μήκος. Ο επαγγελματίας που τρυπάει μπορεί να σας δείξει πώς να χρησιμοποιήσετε τις ταινίες ή να το κάνετε για σας. Δεν συμφωνούν όλοι ότι η χρήση λεπτών ταινιών είναι μια καλή μέθοδος για τη μέτρηση του αυτιού. Κρατήστε τα Piercings σας καθαρά Καθαρίστε το κόσμημά σας και τους λοβούς μία ή δύο φορές κάθε μέρα με ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι. Δοκιμάστε να τα καθαρίσετε όταν βρίσκεστε στο ντους, διότι συνδυαστικά η θερμότητα και η υγρασία διευκολύνουν τη χειραγώγηση μιας πληγείσας περιοχής. Γυρίστε απαλά τα δαχτυλίδια για να δουλέψετε σαπούνι στην περιοχή και για να μην τους κολλήσετε στο δέρμα σας. Ξεπλύνετε προσεκτικά και στεγνώστε. Τέλος βυθίστε τους λοβούς του αυτιού σε ένα διάλυμμα που γίνεται συνδυάζοντας μια πρέζα αλατιού σε ένα φλιτζάνι αποσταγμένο νερό. Απολαύστε για πέντε έως δέκα λεπτά.

 

*Θυμηθείτε να μιλήσετε με έναν επαγγελματία Body Piercer κάθε φορά που χρειάζεστε συμβουλές σχετικά με οποιοδήποτε από τα τρυπήματα σας.

Piercing κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το δέρμα όλων είναι διαφορετικό. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν έχετε προβλήματα με τη χρήση των κοσμημάτων σας όταν είστε έγκυος και ότι μπορείτε να συνεχίσετε να το φοράτε. Ωστόσο, η εγκυμοσύνη είναι πιθανό να κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο από το συνηθισμένο. Έτσι, εάν αρχίσετε να αισθάνεστε άβολα, η εξαγωγή των κοσμημάτων σας μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Ανάλογα με το πού είναι τα τρυπήματα σας, θα σας επηρεάσουν με διαφορετικούς τρόπους καθώς αλλάζει το σώμα σας. Είναι ίσως καλύτερο να ζητήσετε συμβουλές από την αρχή. Εάν αποφασίσετε να βγάλετε τα κοσμήματά σας, ο Piercer σας θα σας πει πόσο εύκολο θα είναι να το επανατοποθετήσετε. Αξίζει επίσης να λάβετε υπόψη ότι εάν έχετε μια καισαρική τομή, οποιαδήποτε τρυπήματα που έχετε θα χρειαστεί είτε να γίνει ταινία είτε να αφαιρεθεί. Έτσι, ακόμα και αν αποφασίσετε να διατηρήσετε τα τρυπήματα σας, ίσως να θέλετε να τα αφαιρέσετε αργότερα στην εγκυμοσύνη σας.

Piercing στον αφαλό
Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, η κοιλιά σας θα επεκταθεί μέχρι να εξαφανιστεί ο αφαλός σας. Σε αυτό το σημείο, είναι απίθανο τα κοσμήματα σας να παραμείνουν μέσα. Η τρύπα μπορεί ακόμη και να εξαφανιστεί καθώς η κοιλιά σας τεντώνει και κινείται προς την επιφάνεια του δέρματος σας. Θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε το σκουλαρίκι του αφαλού σας με μια καμπύλη πλαστική μπάρα καθώς η κοιλιά σας μεγαλώνει. Αυτές οι εύκαμπτες ράβδοι μπορούν να λυγίσουν και μπορείτε επίσης να τις φορέσετε κατά τη διάρκεια σαρών υπερήχων.

Piercing θηλών
Το στήθος σας θα γίνει πιο τρυφερό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, αλλά δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε κοσμήματα από τις θηλές σας, εκτός αν θέλετε.

Ωστόσο, είναι διαφορετικό εάν θέλετε να θηλάσετε μόλις είστε μαμά. Αφαιρέστε τα κοσμήματά σας όταν ταίζετε το μωρό σας.. Τα ούλα, η γλώσσα ή ο ουρανός θα μπορούσαν επίσης να υποστούν βλάβη από το θηλασμό σε κοσμήματα θηλή. Πιο σοβαρά, υπάρχει ο κίνδυνος να βγουν τα κοσμήματά σου και να τα καταπιεί το βρέφος.

Μπορεί να είστε σε θέση να διατηρήσετε τα τρυπήματα θηλών σας ανοιχτά φορώντας μια μπάρα ενδιάμεσα απο το θηλασμό. Ο μόνος τρόπος για να μάθετε αν αυτό θα λειτουργήσει για σας είναι να το δοκιμάσετε.

Η τοποθέτηση των κοσμημάτων και στη συνέχεια η εξαγωγή τους για κάθε τροφή θα είναι επίσης δύσκολη, ιδιαίτερα εάν θηλάζετε δημόσια.

Αν επιμείνετε, θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα για να κρατήσετε τα κοσμήματά σας και τη θηλή σας καθαρή.

Ίσως να είναι ευκολότερο να μην φοράτε κοσμήματα στις θηλές σας μέχρι να απογαλακτίσετε το μωρό σας. Αλλά σκεφτείτε προσεκτικά για το αν θα θελήσετε να τις αποκαταστήσετε αργότερα. Οι συχνές επαναλήψεις δεν είναι καλή ιδέα, καθώς μπορεί να βλάψουν τη θηλή και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα εάν μείνετε έγκυος και αποφασίσετε να θηλάσετε το επόμενο μωρό σας.

Piercing στα γεννητικά οργανα
Μια διάτρηση στην κλειτορίδα δεν μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, εκτός από το ότι αισθάνεστε λίγο άβολα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα γεννητικά όργανα σας μπορεί να γίνουν πιο ογκώδη και ευαίσθητα λόγω της αυξημένης ροής αίματος στην περιοχή γύρω από τη λεκάνη σας.

Ακόμα κι αν αυτό δεν είναι πρόβλημα για εσάς, η μαία σας πιθανότατα θα σας ζητήσει να αφαιρέσετε τη διάτρηση του κλειτοριού σας όταν πρόκειται για τη γέννηση. Αυτό συμβαίνει λόγω του κινδύνου να πιαστεί καθώς βγαίνει το μωρό σας.

Νέα piercing
Εάν σκέφτεστε να κανετε oποιδήποτε νεο piercing, είναι καλύτερο να περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκυμοσύνη σας. Όλα τα τρυπήματα, όσο προσεκτικά γίνονται, φέρουν μικρό κίνδυνο μόλυνσης. Οι περισσότεροι piercers δεν θεωρούν σωστό να γίνεται piercing κατά τη διάρκεια της εγκυμοσυνης. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα ότι το σώμα σας θα προσπαθήσει να “απορρίψει” το τρύπημα ως ξένο αντικείμενο και η πληγή δεν θα θεραπευτεί.